Test na nietolerancję pokarmową
Długotrwałe i przewlekłe choroby o podłożu trudnym do zdiagnozowania mogą mieć swoją przyczynę w nietolerancjach pokarmowych. Nietolerancja pokarmowa to niewłaściwa reakcja organizmu na pewne składniki pokarmowe co może powodować wiele symptomów i objawów. Niektórzy mogą mieć tylko jeden objaw, np ból głowy lub ból gardła, podczas gdy u innych osób może się to objawiać; zespołem jelita drażliwego, migrenami, problemami skórnymi, tradzikiem, dusznościa czy katarem. Objawy nietolerancji pokarmowej występuja po kilku godzinach lub nawet dniach od spożycia nietolerowanego produktu i trwać nawet do kilku tygodni. Zupełnie inaczej jest w przypadku alergii pokarmowej kiedy objaw widoczny jest zaraz po kontakcie („zjedzeniu”) alergenu.
Szacuje się, że problem nietolerancji pokarmowej dotyczy 50% osób dorosłych. Pacjenci z zdiagnozowaną nietolerancją pokarmową po odstawieniu pokarmu odnotowują lepsze samopoczucie i cofnięcie się objawów
Jeśli chcesz się dowiedzieć, czy masz nietolerancję pokarmową, należy wykonać proste i bezbolesne badanie. Diagnostyka biorezonansowa daje możliwość precyzjnego diagnozowania nietolerancji pokarmowych, dla których nie istnieją laboratoryjne testy mogące stwierdzić takie nietolerancje pokarmowe. Niektórych nietolerancji pokarmowych, czy alergii nie można w ogóle zdiagnozować metodami laboratoryjnymi, ale jest to możliwe za pomocą biorezonansu.
Nie wykryte i nie zdiagnozowane nietolerancje pokarmowe są w stanie wywołać wiele różnych dolegliwości, które mogą być mylone z innymi chorobami.
W skład testu wchodzą następujące produkty:
- Zboża: pszenica, żyto, jęczmień, owies, proso, orkisz, soja, kasza gryczana, ryż, sezam, kukurydza, drożdże, gluten
- Orzechy i strączkowe: kakao, orzechy włoskie, orzechy laskowe, migdały orzeszki ziemne, fasola, soja.
- Mięsa: wołowina, kurczak, cielęcina, baranina, wołowina, wieprzowina
- Ryby i owoce morza: mięso ryb słodkowodnych (karp, pstrąg), dorsz, flądra, łosoś, śledź, makrela
- Warzywa: marchewka, cebula, szpinak ogórek, ziemniak, pomidor
- Owoce: jabłko,porzeczka, grejpfrut, melon, pomarańcze, cytryny, truskawki, gruszka, malina, agrest, winogrono, banan, wiśnia, morela,
- Używki: kawa, herbata, cukier, miód,
- Inne: białko jaja kurzego, żółtko jaja kurzego, białko mleka krowiego, laktoza,
- cukry i słodziki: Sorbit, Maltitol, Mannit, Cyclamat, Aspartam, Palatinose
- dodatki spożywcze: kwas salicylowi (i salicylany), kwas acetylosalicylowy
Test biorezonansowy na nietolerancję pokarmową jest obecnie najlepszą metodą diagnozującą nietolerancje metaboliczne. To co wyróżnia Test Obciążeń to możliwość wykrycia przyczyn dolegliwości nawet gdy nie dają jeszcze wyraźnych objawów. Wszystko to po to, by nie dopuścić do zniszczeń organizmu jakie mogą powstać w wyniku zaniedbania. Test pozwala wykryć wszelkie możliwe przyczyny dolegliwości Twojego ciała. Wykonując go dowiesz się w jakim stopniu gluten i inne nietolerancje pokarmowe wpływają na pracę Twoich układów i narządów. Sukces tej metody diagnostycznej znajdziesz w trzech cechach:
- kompleksowość – jest w stanie wykryć przyczyny wszystkich dolegliwości
- szybkość – w czasie tej samej wizyty otrzymasz wyniki i analizę testu
- nieinwazyjność – jest całkowicie bezbolesny
Jeśli chcesz mieć pewność, że nie spożywasz pokarmów i produktów spożywczych których nie toleruje Twój organizm i które w rezultacie mają niekorzystny wpływ na Twoje zdrowie i samopoczucie, nie czekaj dłużej tylko wykonaj test na nietolerancje pokarmowe i zgłoś się do naszego Gabinetu w Poznaniu.